Login

Šta podrazumevamo pod pojmom “Biljna Ishrana” ?Budući da definicija ima mnogo, i da pod biljnom ishranom možemo da podrazumevamo i neke veoma loše industrijske proizvode, ovim tekstom želim da vam dam uvide o tome kako mi na ovom portalu razumemo termin Biljne ishrane.

To bi bila sva celovita hrana, u svom što manje prerađenom obliku: celovito voće i povrće, celovite žitarice, gljive, od ulja kvalitetna hladnoceđena, prirodni biljni začini, samoniklo jestivo bilje i divlje jestive gljive.

To praktično znači, da iako pod biljnom ishranom možemo da podvedemo i jako puno rafinisanih proizvoda koji nisu pogodni za ishranu porodice, a pogotovo ne dece.

Zbog toga ćemo se truditi da delimo ideje za kreativno spremanje obroka od isključivo celovitih, po mogućnosti organskih gajenih proizvoda.

Pitanje sirove ili kuvane biljne hrane ostavljam vama na izbor; Postoji puno promotera i puno pravaca u okviru sirove i kuvane hrane. Najvažnije je da napravimo taj zaokret, i prestanemo pre svega, da trošimo meso, a poželjno je, i sve druge proizvode životinjskog porekla.

Kao osnivač Centra za promociju veganske i vegetarijanske etike i životnog stila, meni su etički razlozi najvažniji; ali naravno da polazak ovom stazom donosi i druge, brojne dobrobiti. U to ćete se uveriti i sami , ako do sada već niste 🙂

Celovita biljna ishrana potpuno je dovoljna da zadovolji sve naše potrebe za hranljivim sastojcima, a u sebi ne nosi energetske zapise smrti, bola i patne, što je od izuzetne važnosti!

I najveći gurmani mogu da uživaju u veganskoj hrani bez veštačkih aditiva, sa prirodnim začinima. Kompletan životni stil koji se trudimo da promovišemo na ovom portalu trebalo bi svima da nam posluži kao inspiracija da neprestano radimo na tome da postanemo što bolja verzija sebe.

Pregledajte sve maštovite recepte na portalu, budite kreativni, radosni i čuvajte iskreni plamen ljubavi i empatije u svome srcu.

 

Print Friendly