Login

Marama za nošenje bebe

Marama za nošenje bebe

Maramu sam dobila od svog kuma, čoveka koji je oduševljen nošenjem dece i koji je tako hteo da mom detetu i meni pruži predivne nerazdvojne trenutke.  Sjajan poklon za svaku mamu koja hoće da nosi svoju bebu!
Ova marama je od 100% pamuka, srpske je proizvodnje ukoliko želite da je podržite. Ja radije biram domaće proizvode iz više razloga pa mi je i ovaj deo upotpunio poklon.
Toplo je preporučujem za svaku mamu i bebu od prvih dana rođenja jer je po mom mišljenju prevashodno i namenjena manjim bebama. Ova marama je poprilično rastegljiva, tako da se lako može namestiti beba ali i prepraviti njen položaj dok je na grudima, što jeste veliki plus da ne morate vaditi bebu, ponovo sve nameštati, ponovo nameštati bebu itd. Ko ima bebu,  a tek više dece zna koliko je svaki trenutak dragocen i ne morate ga gubiti na ovako nešto.
Baš zato što je toliko rastegljiva ne bih rekla da je namenjena za teže bebe. Kako je moje dete navršilo 9kg sve mi je bilo teže da ga namestim a da ne propada. Što bih više zatezala maramu, zatezala bih i predeo oko bebinih kolena što mi se nije dopadalo, jer mi je radije da dete može slobodno da pomera nogice. U ovom trenutku više nisam mogla da je podesim dovoljno visoko da mi ne bude veliko opterećenje za kičmu jer onda nošenje može postati prava tegoba što nikako ne preporučujem da trpite. Nošenje bebe i dece treba da bude prijatno iskustvo i deci i majci.
Uz maramu sam dobila i uputstvo kako se vezuje. Predložen je jedan način vezivanja, poprilično jednostavan vid nošenja na grudima koji primećujem da je i jedan od popularnijih kod mama koje nose svoju decu a koje imaju i drugačije marame. Svidelo mi se što nije odabran prikaz nošenja bebe ka napred koji mnogi proizvođači nosiljki biraju, jer je NEZDRAV ZA BEBU i tako mi se dopala njihova politika da ne promovišu nešto što je nezdravo, pogotovo za decu, a pogotovo što se bave proizvodima za decu. Ukoliko je sami kupujete, sigurna sam da ćete moći da je priuštite.
Još jedna pogodnost jeste preklop koji ide preko bebinih leđa pošto je idealan ukoliko hoćete neku sitnicu da ponesete sa sobom a nemate džepove. 😉

Print Friendly

Trackbacks/Pingbacks

  1. Svoje dete rado nosim i time se ponosim | VegeMama - March 5, 2017

    […] noseći bebu na ovaj način, pa sam to mahom činila po kući a ne napolju, sve dok nisam dobila maramu. Tek tada sam spoznala čari nošenja bebe. Odjednom nismo više imali nikakvih prepreka. Deo grada […]

Leave a Reply