Login

detox bath kupka

Detox kupka

detox bath kupka

detox bath kupka

Kupka ili detox kupka je nesto najbolje što možete da uradite za sebe posle napornog i dugog dana. Koliko god da ste napeti, nervozni, uznemireni, umorni detox kupka otklanja sve ove simptome. Ako osećate da ćete dobiti grip, prehladjeni ste, napravite kupku. Rezultati posle kupke su isti kao da ste bili u hamamu.

Potrebno je samo da napunite kadu sa toplom vodom, upalite sveću, isključite električno svetlo, dodate 4/5 šaka zeolita ili sodu bikarbonu ili morsku so ili epsom so(gorka so) ili zelenu glinu ili eterična ulja koja vam odgovaraju ili možda biljni čaj. Kad legnete u toplu vodu, puštajte vruću vodu kako bi se telo lakše prilagodilo visokoj temperaturi. Ostanite da ležite u toploj vodi koliko god želite. Obavezno pijte vodu ili topao biljni čaj. Kad više ne možete da izdržite, izadjite iz kade, istuširajte se, obrišite se i obucite suvu i toplu odeću. Lezite u krevet, pokrijte se sa toplim prekrivačem i odmarajte. Detox se nastavlja, vazno je da se dobro preznojite, i kad vam se temperatura tela spusti na normalnu, presvucite se u čistu odeću.

Ako pravite kupku od zeolita ili gline nemojte da potopite glavu i kosu. Ja sam jednom to uradila i nedeljama mi je kosa bila suva i kruta. Obavezno ponesite nešto da pijete dok se kupate. Možete osetiti malaksalost, što je sasvim normalno. Dok ste u kadi, možete da stavite masku od gline ili zeolita na lice i dekolte, koža će vam biti mekana i očišćena. Kad legnete u krevet da se odmorite posle kupke, neka vam neko donese topao biljni čaj od lipe, mente, matičnjaka, šipka…Čaj će samo ubrzati detox kroz znojenje.

Print Friendly
No comments yet.

Leave a Reply