Login

Mama Mirjana i nošenje bliznakinja

Mama Mirjana i nošenje bliznakinja

Pozdrav, drage moje mame, a posebno mame blizanaca, trojki, četvorki! Ponosna sam mama tri predivne djevojčice od 8 godina i blizanki od 6 mjeseci. Čast mi je sa vama podijeliti svoje iskustvo nošenja.

Svoju sam prvu djevojčicu nosila jako, jako puno i nisam mogla zamisliti život sa njom bez nošenja. To nije bilo nošenje u nosiljkama već na rukama, ali nismo se razdvajale. Bilo mi je nezamislivo ne nositi je što češće i što duže i ne, nisam ju navikla na ruke – kada ju nisam mogla nositi ona bi se bez problema sama zaigrala.

Kada sam u drugoj trudnoći saznala da nosim blizance upravo sam se bojala manjka tok kontakta, bojala sam se da će uvijek jedna biti “zapostavljena”. Kada sam se informirala o nošenju, nosiljkama, maramama, naišla sam na predivne tutorijale na YouToube-u: Tandem Babywearing u kojem žene pokazuju kako u maramama i slingovima nositi dvojke i ni trenutka nisam dvoumila. Naručili smo suprug i ja dva ring sliga i od tada ih nosimo. One naprosto uživaju nositi se u slingovima, obožavaju promatrati sve oko sebe, obožavaju plesati. Ja sam mnogo, mnogo slobodnija, kad su u slingovima mogu dosta toga obaviti sa njima, imam više vremena za stariju kćer za igre, za zadaću i sl. Šetnje su nam puno, puno zabavnije. Naravno da i tata nosi cure i to ih ponosno nosi! Šetnje su nam postale neizostavna dnevna rutina, a svi skupa uživamo u prisnosti, veselju. Sve nas to zbližava i povezuje. Cure su jako zadovoljne i vesele djevojčice i također moram napomenuti da nisu naučene na ruke kako se to često zna govoriti, bez obzira na nošenje one se bez problema i voze u kolicima a i dugo samostalno igraju i zabavljaju u svojim ljuljaškama.

Nadam se da ću ovom pričom barem jednu mamu potaknuti da nosi svoje dijete, jer oni tako brzo porastu i to najkraći period u njihovim životima. Svima želim lijepi pozdrav i uživajte u svojim najmanjima, ali nemojte niti zapostaviti sebe jer ste vi ipak najvažniji u cijeloj toj priči. Ako vi niste dobro neće biti dobro ni vaša djeca.

Uživajte u životu,
Mirjana Horina.

Print Friendly
No comments yet.

Leave a Reply