Login

Moj prelazak n biljnu ishranu-vegemama

Moj prelazak na biljnu ishranu

Kada sam imala 10 godina, u svojoj sobi sam zalepila nalepnicu na kojoj je pisalo “ne jesti meso znači  pustiti životinje da žive” . Tada sam bila dete i nisam imala pravo da odlučujem da li ću jesti meso ili ne ali u dubini duše znala sam šta želim kada odrastem.

Kada sam zatrudnela moja transformacija je počela da se dešava. U trudnoći meso mi se gadilo, jela sam ga na početku trudnoće nekoliko puta jer zaboga “mora se to je gvoždje”… Paralelno sa tim gvoždje mi je bilo veoma nisko, celog života sam bila jako bleda i anemična….U 6 mesecu odlučila sam da ne jedem mlečne proizvode i uvela čia seme, koprivino seme i susamov puter i jako mnogo voća. U roku od mesec dana gvoždje je buknulo .. Zanimljivo je da se taj trend nemanja anemije zadržao i posle porođaja. To mi je bio jasan dokaz da sam na dobrom putu.

Nakon porođaja, moj pobednik, moj bebac mi je dao dodatnu inspiraciju i snagu.. Nisam bila disciplinovana, jela sam povremeno kravlji sir i jaja. Meso sam izbacila skroz iz upotrebe. Vremenom kako je moj bebac rastao shvatila sam šta je najzdravije za nas i da ne želim da mu dajem kravlje proizvode i jaja i zbog toga sam ih i sama izbacila iz upotrebe. Sada, posle nekoliko meseci čiste ishrane bez životinjskih produkata osećam se mnogo srećnije i čistije. Moj sinčić je zdrav i prepun energije, a samim tim se to prenosi i na nas roditelje.

“Neka Vam hrana bude lek, a lek neka Vam bude Vaša hrana” – rekao je Hipokrat.

Nisam mogla sebe nikada da zamislim da dam svom detetu plazma keks jer kada okrenem kutiju istog i pogledam sastav, pitam sebe da li je to moja energija i lek ili bolest. To mislim za industrijske prerađevine i hranu koja nema prirodni smisao. Naša deca su neverovatno pametna, a kada njihov maleni organizam ne zatrpavamo hranom koja im oduzima mnogo energije za varenje, tada njihov sjaj i pamet dolazi do punog izražaja…

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply