Login

Može li biti prirodniji?

Može li biti prirodniji?

Može li biti prirodniji?

Ovo je gotovo nestvarna priča jedne vrlo stvarne vege mame koja živi na jednom prelepom ostrvu u ljubavi sa svojim čovekom i sada svojom skoro sedmomesečnom bebom. Ova priča mi je došla iz više usta. Sklopivši slagalicu odlučila sam da je podelim sa vama. Neke pojedinosti biće vam strane, neke ćete osuđivati, nekih ćete se možda i gaditi, ali vaša reakcija zavisi samo od toga koliko umete da razumete zašto je to tako. Pozivam vas da otvorite svoj um i dozvolite sebi da se radujete još jednoj bebi među nama.

On se šetao nag ostrvom kao i inače što radi. Na ostrvu su vremenski uslovi uvek prijatni za takve prilike i on je odlučio da tamo živi bez odeće. Otišao je do jednog vodopada i pod njim zatekao dve žene kako se kupaju. Sa jednom od njih se prepoznao, duše su se u očima nasmejale. Njena prijateljica je napustila prijatnost vode i ostavila ih same. Bilo im je jasno da su jedno drugome čovek i žena i od tog trenutka žive u jednoti.
Ubrzo nakon počelo je malo biće da se razvija u njenom stomaku. Nikakvi ultrazvuci, nikakve kontrole, bojazni, već isključivo uživanje u biću koje raste.
Oko sedmog meseca trudnoće odlučili su da se povuku u potpunu prirodu na ostrvu, ono što mi nazivamo divljinom. Sreli su čoveka koji ih je pitao da li su normalni što odlaze kad je “trudna do zuba”. Zabrinuo se šta će jesti i od čega će živeti… Budući otac odgovori da će Kreator sve obezbediti i nastavili su svojim putem. Svakoga dana nalazio joj je razne plodove koje bi jela. Tamo avokado raste poput jabuka kod nas. On bi za sebe birao travke i tako su živeli naredno vreme. Međutim, u jednom trenutku nastala je oskudica. U trenutku kada su pomislili da bi trebalo da odustanu od svoje ideje, čovek koji ih je sreo pronašao ih je. Doneo im je organske namirnice koje su im bile dovoljne do samog porođaja i otišao.
Ona je bila u tihovanju. Posvetila se svojoj bebi. Posvetila se meditaciji nad idejom da beba ne bude prevelika, kako bi porođaj lakše prošao. Kada se rodila, beba je imala oko 2kg. Porodila se na plaži. Druge pojedinosti o samom porođaju ne znam. Znam da pupčanu vrpcu nisu presecali, već je sama otpala tokom trećeg dana. Beba je sve vreme bila povezana sa placentom. Kada se veza između bebe i posteljice prekinula, majka i otac pojeli su po neki njen deo.
Ova beba začeta je i rođena u ljubavi, bez stresa, nervoze ili bilo kojih drugih faktora koji bi remetili mir u kojem ova porodica bira da živi.
U ime zdarvlja!

P.S. Ukoliko imate neka pitanja, slobodno ih postavite u komentarima. Na sve pojedinosti koje nisu jasne, sa nivoa svog zanja odgovoriću vam na pitanja. Radujem se diskusiji.

Print Friendly

2 Responses to Može li biti prirodniji?

 1. Zak December 24, 2016 at 4:17 pm #

  Ovo sa pupcanom vrpcom moze da bude fatalno po bebu.

  • Mina Milosavljević
   Mina Milosavljević December 26, 2016 at 2:31 pm #

   Što tako razmišljate?

Leave a Reply