Login

Plastelin

Plastelin

Jedva sam čekala da moja ćerkica dovoljno poraste da možemo da se igramo sa plastelinom… Valjda se nisam dovoljno izigrala kao dete… Odavno proučavam razne recepte, za domaći plastelin, i nalazila sam razne, ima ih stvarno zanimljivih pogotovo na stranim sajtovima, i svi se uglavnom prave od namirnica koje svi imaju u kući.  Mojoj devojčici trenutno izbijaju kutnjaci i nervoza je na maksimumu, a isto tako i sposobnost da se zabavi sa bilo čim duže od par minuta. Iz tog razloga sam danas prvi put odlučila da se okušam u pravljenju domaćeg plastelina i da vidim da li će joj to biti zanimljivo…  Recept sam pronašla na google cim ukucate domaci plastelin, izbaci uglavnom na većini sajtova ovaj isti…  Evo delim ga i ja sa vama, i želim vam predivne trenutke u druženju sa vašom decom…

Sastojci:

  • 2 čase brašna
  • 2 čase vode
  • 2 1/2 kesice limontusa
  • 1 časa soli
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • jestive boje

Priprema:

Sve sastojke stavite u šerpu i na laganoj vatri neprekidno mešajte drvenom kašikom.

Mešajte sve dok se smesa ne sjedini i ne postane jednolična, vadite smesu iz šerpe kada vidite da se može formirati lopta.

Izvadite na papir za pečenje i jos malo mesite. Ako želite različite boje plastelina podelite na toliki broj loptica, dodajte boju i mesite(stavite kesu ili rukavice da ne bi dobili veoma šarene kuglice).

Plastelin čuvajte u zatvorenoj posudi i onda mu rok trajanja može biti i mesec-dva…

Print Friendly
No comments yet.

Leave a Reply