Login

Cup Cakes sa kokosom i čokoladnim prelivom

Cup Cakes sa kokosom i čokoladnim prelivom

Cup Cakes sa kokosom i čokoladnim prelivom

cup cakes sa kokosom

cup cakes sa kokosom

         Kada sam danas uspavala malog Aleksandra jelo mi se nešto slatko, ukusno i to bez orašastih plodova, pa počnem da mućkam odokativno: kolače.
Ispekla sam cup cake-ove i, Boga mi dobro je ispalo. Ispekli su se i ukusni su, pojela sam odmah jedan muffin pravo iz rerne i odlučila da napravim sirovu čokoladu i namažem svaki muffin. Pošto Aleksandar i dalje spava, moraću da podelim ovaj receptić sa vama, pre nego što zaboravim šta sam stavila od sastojaka.
Pre par meseci kad smo bili u Dubaiju, kupila sam Egg replacner (vegansku zamenu za jaja). I pošto ne volim ništa sto nije prirodno nisam je ni koristila, već je to stajalo u kuhinji do danas. Umesto tog praha mislim da bi i obična kisela voda odradila posao umesto jaja.
I kokos brašno je baš bilo brašno, kao prah, nisam stavila one kokos pahuljice nego pravo brašno, koje sam isto tako kupila pre par meseci i tek sada otvorila pakovanje.
Čokoladni preliv je Jasminin recept za sirovu čokoladu. Toliko sam puta pravila tu čokoladu da sada sve radim odokativno i uvek ispadne fantastično ukusno. Kokos ulje ili kakao maslac otopite na pari, dodajte med ili zaslađivač koji želite i na kraju sirovi kakao, prelijete kolače čokoladom i – to je to!

 

Save

Save

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

About Chef

Related Recipes