Login

Koko-desert iz čaše

Koko-desert iz čaše

Dobila sam od babe domaće lešnike, od leške pod kojom je moj deda za života voleo da sedi, uvek nasmejan kao dete. Čisteći ih, vratila sam se u detinjstvo, sećajući se kako nas je deda dočekivao uvek na istom mestu kad bismo dolazili na nedeljni ručak, vedrog lica i toplog srca… Baba bi mu stalno nešto gunđala, a on bi se samo smejao… To su neke mudrosti koje kroz sećanje oživljavam i shvatam sada posle mnogo godina… Umesto da joj odgovarao nervozom na nervozu, on se samo smejao. Malo je ljudi koje poznajem a koji tome umeju da ne pridaju značaj.

Odlučila sam ove domaće lešnike da sparim sa kokosom i napravim zdrav desert koji preporučujem da podelite između svojih roditelja i svoje dece, da se dve generacije zaslade bez Vaše griže savesti, jer su svi sastojci zdravi i za decu i za stare. Naravno, možete koristiti bilo koje drugo orašasto voće, neka Vam ovaj recept bude inspiracija za svoju porodicu, sa Vašim pečatom ljubavi.
*********

Količina je predviđena za četiri čaše, odnosno četiri porcije koje možete servirati po sopstvenom nahođenju. Zanemarite što je na fotografiji samo 3 čaše, jedna je “nestala” u procesu stvaranja. 🙂
U donji sloj, za koru koristite više suvog grožđa ukoliko volite slađi ukus.
Ovako serviran desert predlažem da se jede kroz slojeve, da svaki sloj bude u jednom zalogaju radi punoće ukusa.
Pravite ga kao doručak, večeru ili desert, greške nema jer prija u ma koje doba dana.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

, ,

About Chef

Related Recipes