Login

sanjinporodjaj-vegemama

Sanjino iskustvo – porođaj u kadi…

sanjinporodjaj-vegemamaOd prvog trenutka kada sam saznala da sam u drugom stanju sam znala šta hoću, a to je porođaj kod kuće, uz svu podršku partnera što smatram veoma bitnim.

Trudnoću kao i sam porođaj smatram kao nešto potpuno prirodno. Dakle, kod mene nije bilo plana B, i šta ako… Tokom trudnoće sam čitala dosta knjiga o prirodnom kućnom porođaju, štetnosti ultra zvuka itd…
Prvi put sam otišla ginekologu u 7 mesecu trudnoće, i to samo zato jer su nam tražili potvrdu ginekologa iz firme za putno osiguranje, koje nam je trebalo za put na more. Nisam izigravala zamorče ni belog miša, svakog trenutka sam uživala u trudnoći i bila aktivna trudnica.

Pri pregledu je sve bilo apsolutno u redu, što sam I sama znala, čak mi je i doktorka sa oduševljenjem rekla da nema potrebe više da dolazim.
Porodila sam se uz babicu Divnu, kod koje sam tokom trudnoće išla na jogu za trudnice.

Sam porošaj je bio u kadi, u toploj vodi koja ublažava bolove bar za 50 % i više. Ako se pitate da li je bolelo,  naravno da je bolelo, jer porođaj uglavnom boli.

Partner je sve vreme bio prisutan, masirao me, davao podršku… Sveće su bile upaljene I to je bilo jedino osvetljenje koje smo imali.

Porodila sam se tačno u terminu, u dan. Čim je beba izašla uzela sam je odmah u naručje, imale smo I kontakt očima ( kažu da odmah nakon poroda prvih nekoliko sekundi beba vidi jasno), krenuo je da “kljuca” ka siki.

Dojila sam ga sat vremena u kadi (i još sat u krevetu), partner je presekao pupčanu vrpcu tek kada je prestala da pulsira, posteljicu smo sačuvali.

Prilikom izgona nisam pukla, sve je prošlo u najsavršenijem redu.

Šta još može da se poželi nakon ovakvog savršenog iskustva.

Danas je bebac na sirovoj biljnoj ishrani, veoma aktivan, radoznao… Nije vakcinisan, I dalje sikimo(sada ima 15 meseci).

Za portal svoje iskustvo podelila Sanja Vukobratović.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply